Stränder i Sydafrika

Home / Stränder i Sydafrika

 

Sydafrika har många vackra stränder, vissa stränder är mer äventyrliga, medans andra är paradisstränder i sin sanna bemärkelse. Vill man ha varmare stränder ska man söka sig till den östra sidan av Cape halvön, då västkusten inte har så behagliga temperaturer i vattnet. Vackra stränder finns det gott om på både västkusten och östkusten, men vill man ha varmt vatten är det alltså östkusten man ska åka till.

På västkusten finns det istället fantastiska stränder som lockar kite- och vindsurfare från hela världen.

Clifton Beach

Kapstadens berömda Clifton Beach är faktiskt 4 stränder som är kreativt döpta till första, andra, tredje och fjärde. Detta är en perfekt plats för att komma undan vinden, då det är näst intill vindstilla men även för att njuta av en vacker solnedgång, både på vintern och på sommaren.

Umhlanga Beach

Umhlanga är en av KwaZulu-Natal’s populäraste stränder både bland lokalbefolkningen och turister. Det är den varma Indiska oceanen som lockar miljontals människor från världen över för att slappa på gyllene sand. Ett stort plus är att denna strand ligger precis intill staden som erbjuder ett fantastiskt nattliv, härliga hotell och bra shopping!

Llandudno Beach

Är man ute efter en paradisstrand när man är på besök i Kapstaden så ska man besöka Llandudno Beach. Denna strand är utan tvekan en av Kapstadens mest pittoreska stränder med vit sand. En mycket vacker plats för att se solnedgången med en vacker vy över havet och de gyllene bergen som ligger bakom stranden.

Ballito Beaches

Ballito bjuder på en härlig strandpromenad med vackra stränder där man kan ta långa och avkopplande promenader med en fantastisk utsikt. Ballito må vara lite klippigare än i söder, men det vägs lätt upp med deras festliga atmosfär och fantastiska möjligheter för surfing. Willard Beach är den största och mest populära stranden, och har dessutom varit platsen där den årliga Mr Price Pro surftävlingen hållits de senaste åren. 

Camps Bay

Sydafrikas populäraste strand är Camps Bay som är belägen i Kapstaden. Här kan man slappa på den vita sandstranden, sippa på drinkar på någon av strandens trendiga barer, äta en glass i solen eller titta på när ungdomarna spelar volleyboll i solnedgången.

South Beach, Durban

South Beach är en del av Durban’s världsberömda “Golden Mile” och är en perfekt plats för sol, bad och surfing med dess härliga sand och vatten. Längs med stranden finns det också mycket att se och göra, bland annat kan man titta på gatuförsäljarnas hantverk, träsnide och pärlarbeten eller om man går till slutet av “Golden Mile” så finner man uShaka Marine World som är Afrikas största akvariumpark.

Boulders Beach

Är man ute efter en lite mer annorlunda strand som är mer naturskön ska man spana in Boulders Beach. En mycket vacker sandstrand där en hel koloni pingviner bor och promenerar runt fritt. Boulders Beach är en upplevelse för sig och bör verkligen inte missas under sin vistelse i Sydafrika. 

Bloubergstrand Beach

Bloubergstrand Beach är en mycket vacker strand i Kapstaden, men tyvärr så är den ofta blåsig och har en låg temperatur i vattnet. Är man lite mer av den äventyrliga sorten eller om man tycker om att njuta av en härlig utsikt, så är Bloubergstrand beach platsen för dig. Här får man nämligen en helt fantastisk utsikt över Taffelberget, Lion’s Head och över Robben Island. Man kan också bege sig ut i vattnet för att testa på kitesurfing eller vindsurfing. 

Cape Vidal

I Simangaliso Wetland Park ligger en av landets finaste stränder med sina långa sträckor av vit sand. Här kan besökare utforska någon av de många naturliga stenpoolerna som ligger längs med sandstranden. I oktober månad är det även möjligt att skåda knölvalar om man har tur!

Muizenberg

Muizenberg ligger längs med kusten vid den Indiska oceanen, vilket betyder att den har varmare vatten än de andra stränderna på Cape halvön. I och med att det är varmare vatten så har detta blivit en stor favorit hos både lokalbefolkningen och turister då det är skönt att simma i havet och för att det är en barnvänlig strand

Du kanske också gillar