Home / Om Sydafrikaguiden

 

Välkommen till Sydafrikaguiden.se, vi ger dig allt du behöver veta innan och under resan till Sydafrika. Vi hjälper gärna till med rekommendationer om hotell, restauranger, aktiviteter m.m. Är det något du undrar över så tveka inte på att höra av dig, vi svarar oftast inom 48 timmar och gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig!

Sydafrikaguiden.se skapades med syftet att hjälpa fler resenärer till att upptäcka det fantastiska landet Sydafrika. Även om många turister hittar till Sydafrika varje år, så är det fortfarande väldigt många svenskar som inte har fått upp ögonen för Afrikas sydligaste land. Många har även fördomar och tror att det är farligt att besöka Sydafrika, eller att man ska bli sjuk eller något liknande bara för att det ligger i Afrika.

Dessa fördomar vill vi råda bot på och istället informera om vad som stämmer och vad som inte stämmer. Att det finns kriminalitet i Sydafrika är inget man ska sticka under stolen, kontrasten mellan fattiga och rika är otrolig stor, men trots det så är det endast en liten del av befolkningen som är kriminell. Kriminalitet finns överallt i världen, även i Sverige, och så länge man är medveten om var och hur man ska bete sig så är det ingen fara att resa till Sydafrika.

Sydafrika är ett vackert land som har mycket att erbjuda sina besökare. Vi på Sydafrikaguiden har lång erfarenhet av resor till Sydafrika och har nu valt genom denna hemsida att dela med oss av reseguider och resetips som kan vara till värdefull hjälp både innan och under resan.

Vi har en passion för att resa och är en del av resegruppen Destinavo, som erbjuder reseguider till alla världens hörn. Vår vision är att få fler svenskar och skandinaver till att besöka Sydafrika och upptäcka detta härliga resmål, som erbjuder shopping och mat i världsklass tillsammans med paradisstränder, fest och en underbar natur fylld med ett rikligt djurliv.