Home / Övrigt / Alternativ flygrutt från Sverige till Sydafrika

 

Söker du efter en alternativ flygrutt från Sverige till Sydafrika? Vi har kanske svaret du söker, iallafall om du ska åka till Johannesburg eller Kapstaden. Tyvärr finns det ju inga direktflyg till detta underbara land från Sverige, utan man får snällt bege sig till närmsta land som erbjuder direktflyg hit. Exempelvis Storbritannien, som är ett vanligt stopp innan man åker vidare till Sydafrika från Sverige.

Några av er kanske redan har koll på att det finns en alternativ flygrutt från Sverige till Sydafrika, men för en del är denna flyglinje säkert något som är nytt och något som kanske kan hjälpa dig att hitta bättre eller billigare flygbiljetter till Sydafrika.

Den alternativa flygrutten som vi talar om är ingen mindre än självaste Amsterdam, Europas IT-huvudstad. Härifrån är det möjligt att ta både direktflyg till Johannesburg, men också till Kapstaden.

Detta innebär också potentiellt att man skulle kunna kombinera sin resa till Sydafrika genom att börja i Kapstaden eller Johannesburg, och avsluta i den andre staden och vice versa. Att det går flyg ner till Sydafrika från Amsterdam innebär också att det går flyg tillbaka till Amsterdam från Sydafrika.

Flygen går med jämna mellanrum och det finns gott om avgångar att välja mellan året runt. För oss svenskar har vi både Amsterdam och Storbritannien och Tyskland som ligger nära med kort flygtid, där direktflyg sedan finns till Sydafrika.

För den som vill innebär ju denna lilla mellanlandning också att man kombinera olika städer och en resa till Sydafrika, så varför inte börja eller avsluta semestern med en weekend i London eller Amsterdam?

Som det ser ut just nu kostar en tur och returbiljett mellan Amsterdam och Sydafrika omkring 5000 till 6000 svenska kronor. Billigare än så är svårt att hitta, vilket gör denna alternativa rutt både smidig och billig att använda sig av.

Vill du läsa mer om Amsterdam, så rekommenderar vi dig att läsa denna reseguide om Amsterdam.

När det gäller Sydafrika, så hittar du allt du behöver veta här på Sydafrikaguiden, om inte, så är det bara att maila till oss så svarar vi så snart vi kan.

 
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *