Aktiviteter

Home / Aktiviteter

 

Sydafrika har många aktiviteter att erbjuda sina besökare, både lugna aktiviteter och adrenalinfyllda aktiviteter. Här finns något för alla smaker och plånböcker och en sak är saker, oavsett intresse så behöver man aldrig ha tråkigt i Sydafrika.

Safari i Kruger National Park

Njut av en vild upplevelse på den berömda nationalparken Kruger National Park. Parken grundades 1898 och är nästan 2 miljoner hektar stor. Här kan man göra allt ifrån vandring till att ta en klassisk safaritur i bil. När du besöker nationalparken så försök att hitta de så kallade “big five” som innefattar djuren – elefant, lejon, leopard, noshörning och buffel!

Boulders Beach

För den som tycker om djur får man inte missa Sydafrikas fantastiska Boulders Beach som är hem åt en hel koloni med pingviner. Här springer pingvinerna fritt på stranden och leker, badar och tittar nyfiket på besökarna som kommer. När man besöker Boulders Beach så är det viktigt att visa respekt för pingvinerna och att inte skräpa ner för att bevara deras lilla samhälle.

Vinprovning i en vingård

Besök någon av Sydafrikas berömda vindistrikt och gå på en tur genom de vackra vingårdarna, smaka på fantastiska årgångar och ät goda rätter på restauranger som är värda att dö för. Franschhoek Valley och Stellenbosch är två regioner som är mycket populära att besöka.

Äventyra i Cango Caves 

Cango Caves är den äldsta turistattraktionen i Sydafrika. Standardturen ger en enkel men vacker promenad genom den massiva grottkammaren, men om man känner sig redo för en utmaning så ska man ta äventyrsturen. Äventyrsturen tar dig genom grottornas trånga gångar med vissa öppningar som är så små som 26 centimeter. Denna tur är inget för den med svagt hjärta, men perfekt för den som vill ha något att skryta om i efterhand!

Dyk med vithajar (Shark Cage Diving)

Att dyka med vithajar i en bur är något som blivit väldigt populärt i Sydafrika och erbjuds av flera olika företag. Alla kan dyka med vithajar i en bur är något som alla kan göra, du måste alltså inte vara en certifierad dykare för att testa detta, du måste bara kunna simma. Under denna aktivitet så står man i en bur som sitter fast i ena sidan av båten som sedan skickas ner i havet bland hajarna. Shark Cage Diving är en enkel sort av dykning, men även en av de mest spännande och mest adrenalinfyllda!

Gör en utflykt till Seal Island

Ta en båttur ut till Seal Island som ligger ute i den stora False Bay, strax utanför Kapstaden. Seal Island är hem till 60,000 fantastiska sydafrikanska pälssälar och är en upplevelse för sig. Många säger ironiskt nog att det är som att titta på en exotisk såpopera, fast på ett annat språk!

Robben Island

Besök den ökända ön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i över 20 år. Idag är Robben Island ett världsarv och den nås med en färja från Kapstaden. På Robben Island får man se dess vackra natur, utforska fängelset och höra spännande fakta och historier från före detta politiska fångar. 

Garden Route

Kör längs den fantastiska Garden Route som sträcker sig längs hela landets sydöstra kust från Mossel Bat i den västra Kapprovinsen till Storms River öst. Längs med vägen finns det många häftiga platser att se, speciellt från staden George till Plettenberg Bay. En annan anledning till varför man ska köra längs Garden Route är för att ta en rundtur i Knysna Elephant Park. Knysna Elephant Park grundades 1994 och var den första anläggningen i Sydafrika för att ta hand om föräldralösa elefanter. Anläggningens första kalvar, Harry och Sally, bor fortfarande kvar där. 

Table Mountain

Table Mountain är ungefär 260 miljoner år gammalt och ligger ovanför “Mother City” av Kapstaden. När man är på besök i Kapstaden så är det ett måste att ta sig upp för berget, antingen genom att vandra eller via en spännande linbana. Uppe på toppen av berget så möts man av en häpnadsväckande utsikt över hela Kapstaden och havet. Ett tips är att åka hit och äta middag på deras restaurang eller för att njuta av en fantastisk solnedgång. På svenska heter Table Mountain – Taffelberget.

Vindsurfing och Kitesurfing

Sydafrika är ett av de bästa surf-länderna i världen tack vare sitt storslagna kustlandskap som erbjuder hög kvalitet av surfing. Landet erbjuder också bra segling, havskajak och surfskiing och har några av de bästa vind- och kitesurfing möjliheterna i världen. Det finns flera platser för surfing längs med kusten. De mest kända platserna ligger runt Kapstaden, Durban, Jeffreys Bay och East London. 

Längs med kustens olika vandrarhem för backpackers så finns det flera ställen som erbjuder surfing för sina gäster. Även Durban, Kapstaden och flera mindre kuststäder erbjuder bra och seriösa surfskolor. 

Du kanske också gillar